El període de votacions ha finalitzat.
Marina Vilalta Fajula
La Marina, la pastora de Bruguera, a la vall de Ribes, compleix 94 anys. Des de ben joveneta ha estat pastora, Actualment és la degana dels pastors de Catalunya i segurament de més enllà. Cada dia, de bon matí ,encara ara, treu a pasturar el seu ramat de xais i algunes cabres. El seu desig és, metre pugui, de no parar mai en la feina que ha fet sempre i que vol continuar fent .
Vots actuals:
55.08% (3244)
       
       
Formatgeria Palou de Campdevànol
Formatgeria Palou és una explotació agrària familiar que elabora formatge i derivats làctics des de 2008. Te un ramat propi amb 100 cabres de la raça payoya. Són cabres productores de llet que pasturen pels nostres camps. Des de la formatgeria de Campdevànol s’eleboren uns 870 kg de formatges a l’any. Els principals productes són el formatge semicurat, tendre, floc, mató, recuit, brossat o brull, iogurt, formatge fresc. Formatges pasteuritzats de pebre, romaní i herbes. La venda dels productes es fa principalment als mercats municipals propers a l’explotació i a la mateixa granja, on també es pot gaudir de tallers de mató i formatge, tastets dels diferents productes de la granja i visites guiades
Vots actuals:
43.33% (2552)
       
       
Associació de Criadors d'Eugues del Ripollès
L’Associcaió de criadors de Criadors dEugues de Muntanya del Ripollès, treballen per a la promoció de la carn de poltre. Considerada de les més saludables del mercat alimentari. la cria dels poltres contribueix al manteniment de la raça de Cavall Pirinenc Català, que prové dels encreuaments entre eugues autòctones de les comarques pirinenques i els grans cavalls de carn que oferien les parades militars durant el segle XX. És una raça localitzada en set comarques dels Pirineu i Prepirineu, destinada principalment a la producció de carn i, de manera secundària, a activitats turístiques. Aquedsta associació també organitza cada any a Llanars el concurs del Cavall Pirinenc català amb una gran projecció a tot el país.
Vots actuals:
1.6% (94)